Vrouwelijke Olympische atleten zomer 2012

instagram viewer

Leeftijd: 22

Sport: Voetbal

Met haar beroemde roze hoofdband en lang recht pony, trekt Alex Morgan vanaf het veld onze aandacht. Haar stijlvolle uiterlijk maakt echter niet zo'n indruk - deze schoppende schat scoorde doelpunten in de halve finales en finales van het WK van vorig jaar!

Leeftijd: 21

Sport: Wielersport

Ze noemen Alise niet voor niets "het Beest"! Ze is de eerste vrouw die alle drie de wielerklassen heeft gewonnen: No. 1 Girl Amateur, No. 1 Girl Amateur Cruiser en No. 1 Girl Pro.

Leeftijd: 17

Sport: Boksen

Deze zomer markeert het Olympische debuut van Women's Boxing als een medaillesport, en Claressa Shields, 17, zal naar verwachting een van die medailles mee naar huis nemen. Deze pittige bokser, die slechts een paar weken geleden op de hoogte werd gesteld van haar olympische ticket, is opgepompt om tegen het beste van het beste te vechten. Ze heeft de superster houding die elke Olympisch kampioen nodig heeft!

Leeftijd: 24

Sport: Volleybal

Op de middelbare school sprong Foluke sneller dan de machine die haar coaches gebruikten om verticale sprongen te meten - en dat deed ze na slechts een paar maanden volleyballen! Hoewel ze als plaatsvervanger diende tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking, heeft Foluke sindsdien de beste blocker en toernooi MVP-awards gewonnen tijdens de Grand Prix van 2010.

click fraud protection

Sport: Gymnastiek

Hoewel Julie meerdere knieblessures heeft gehad, heeft ze er nooit aan gedacht om te stoppen met turnen - en dat doorzettingsvermogen leverde haar de gouden medailles op in de categorieën all-round, bal en lint op de Pan-American. van 2011 Spellen!

Sport: Judo

Kayla is de eerste Amerikaanse vrouw die sinds 1964 een wereldkampioenschap judo wint - en ze deed het met een knaller en won vijf ongeslagen wedstrijden om het goud te verdienen. Ze is ook de tweede Amerikaanse atleet die deelneemt aan twee Junior World-finales en zichzelf een zilveren medaille heeft verdiend.

Als eerste Amerikaanse vrouwelijke bokser die zich kwalificeert voor de Olympische Spelen in Londen, staat Marlen Esparza al op de eerste plaats! Ook al is ze een 'vedergewicht', ze zal ongetwijfeld een grote impact maken in Londen.

Sport: Basketbal

Wanneer Maya werd gekozen als de eerste algemene keuze van het WNBA-concept van 2011, we wisten dat ze er een was om op te letten. Ze sloot zich aan bij de Minnesota Lynx en werd de eerste nummer één draft pick die haar team naar het eerste WNBA-kampioenschap leidde - wat haar de Rookie of the Year-prijs opleverde!

Sport: Zwemmen

Missy Franklin maakte indruk tijdens de FINA Wereldkampioenschappen 2011 toen ze vijf medailles mee naar huis nam (drie gouden, één zilveren en één bronzen). Ze is pas 17, dus we verwachten nog veel meer van haar te zien in de komende wedstrijden!

Leeftijd: 25

We hadden onze ogen op Rebecca gericht toen ze de gouden medaille won op de 200 meter schoolslag tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking, waarmee ze een wereldrecord vestigde. Sindsdien is ze afgestudeerd aan de University of Southern California met een graad in communicatie - en won ze beide schoolslagevenementen in de NCAA Championships om op te starten.

De zeventienjarige Gabby traint samen met de beroemde turnster Shawn Johnson, maar ze is niet alleen door associatie een rijzende ster. Ze maakte twee keer deel uit van het Amerikaanse nationale gymnastiekteam en won vorig jaar een gouden medaille in de teamfinale op de wereldkampioenschappen turnen in Tokio.